Facebook
Her grootste sociale netwerk ter wereld bestaande uit persoonlijke profielen, met foto's, video's en berichten. Wereldwijd erg populair en erg veel op te doen, inclusief spelletjes etc.

Linkedin
Het grootste sociale netwerk ter wereld bestaande uit zakelijke profielen van personen. Een soort cv-databank. Verbind jezelf met personen, bedrijven of bepaalde interesse groepen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes uit je zakelijk netwerk.

Twitter
Blijf op de hoogte van wat er zich nu afspeelt in de wereld en hou anderen op de hoogte van nieuws of je mening via 140 tekens. Dankzij het snelle karakter van de site is breaking news hier vaak het eerst te vinden. Met een account kan een vaste lijst 'volgers' gemaakt worden die zichzelf automatisch update met berichten. Ook een populaire tool om bekende personen te volgen.

Whatsapp web
De webversie van Whatsapp, handig.

Instagram
Het sociale foto delen netwerk. Volg andere delers, inclusief vele beroemdheden, laat weten wat je leuk vind of deel zelf. Erg populair onder jongeren.

Pinterest
Het populairste prikbord ter wereld, met vooral collages van afbeeldingen. Maak je eigen prikbord of bekijk dat van andere bekende personen, groepen, bedrijven en werkelijk talloze onderwerpen. Van de mooiste tuinhekken tot spreuken. Laat je visueel inspireren.

Tumblr
Maak je eigen blog met dit blogplatform waarmee je gemakkelijk en snel teksten, afbeeldingen, foto's, video's, audio en links kunt delen. Vaak zijn dit korte posts met vooral leuke informatie. Volg ook andere gebruikers en deel of 'like' gemakkelijk andere posts. Verder veel kleine maar leuke communities.

Snapchat
Populaire app om mee te chatten en gemakkelijk foto's en video's naar vrienden te sturen. Het bijzondere aan Snapchat is dat berichten maar een korte tijd bekeken kunnen worden en berichten daarna automatisch verwijderd worden. Hoe lang de ander de berichten kan bekijken kan je instellen.

Off Exploring
Blog-site en tool speciaal voor reizigers. Voor het bijhouden en publiceren van een reisdagboek, desgewenst inclusief foto's, video's en kaarten. Een Engelstalige en internationale concurrent van WaarBenJijNu dus. Eenvoudig, goed en mooi. Ook doorzoekbaar voor inspiratie, tips, foto's en reisverhalen van andere reizigers.

WaarBenJijNu
Populair weblog om een reisdagboek bij te houden en zo het thuisfront op de hoogte te houden met reisverhalen, foto's en video's. Veel verhalen van reizigers zijn openbaar en eenvoudig doorzoekbaar op bestemming.