Ticketmaster
De grootste ticketverkoper van Nederland. Ook bekend als TicketService. Kaartjes voor allerlei soorten evenementen, maar vooral voor concerten en festivals. O.a. voorverkoop van concertzalen als Paradiso, Melkweg, Effenaar, 013, etc.

Eventim
Aanbod van evenementen van meer dan 450 organisatoren, met name op gebied van cultuur en concerten. Weinig sport en dance. Verzorgt ook de kaartverkoop van de VVV's en Mojo Concerts in Nederland.

Nat. Theaterkassa
De Nationale Theaterkassa verzorgt de kaartverkoop voor met name theatervoorstellingen, musical, toneel en cabaret.

Ticketbox voetbal
OfficieŽl verkoper van voetbalkaartjes. Ook internationaal. Van de KNVB. Tickets voor alle voetbalwedstrijden in de Eredivisie, Jupiler League, KNVB beker, UEFA Europa League, Champions League en de voetbaltickets voor het Nederlands Elftal.

Musicals
Alle musicals van Joop van der Ende en Albert Verlinde producties. Met agenda en kaart reservering.

Hema
De HEMA verkoopt ook tickets en toegangsbewijzen, voornamelijk voor familie-uitjes zoals pretparken, dierentuinen en musea. Soms met korting.

Easyticket
Tickets en kaartverkoop voor voornamelijk kleinere clubs en party's.

ViaGoGo
Grote internationale marktplaats voor het kopen en verkopen van concertkaartjes, voetbalkaartjes, theaterkaartjes en festivaltickets, vooral interessant voor kaartjes voor uitverkochte evenementen. De transactie verloopt via ViaGoGo, de koper betaald vooraf en de verkoper krijgt pas achteraf zijn geld als de kaarten daadwerkelijk geldig zijn gebleken.

Seatwave
Grootste ticket marktplaats van Europa. Koop en verkoop van kaartjes tussen particulieren. Enorm aanbod voor allerlei evenementen, vooral van al uitverkochte evenementen. Is dus bemiddelaar, geen officieel verkooppunt. Onderdeel van Ticketmaster.

Marktplaats
De grootste koop- en verkoop site van Nederland.

GroupOn
Verzamel grote kortingen samen met andere liefhebbers. Heeft ook vaak kortingsacties op entreebewijzen voor welnesscentra, uitjes en pretparken.