TripAdvisor
's Werelds grootste reis-beoordelingen site, met meer dan 25 miljoen beoordelingen. Maar ook veel reis verhalen, tips, foto's en informatie over bestemmingen, accommodaties en excursies. Veelal Engelstalig.

Zoover
Beoordelingen van reizigers over accommodaties en bestemmingen wereldwijd. Met name over hotels, maar ook over steden, appartementen en campings. Inmiddels bijna 900.000 beoordelingen.

Lonely Planet
Wereldwijd de populairste reisgidsen. Online te bestellen of via de boekhandel. Ook hoofdstukken te koop als download. Site geeft alleen basis-informatie.

RTL Travel
De website van het reisprogramma van RTL. Reisverslagen en tips over bestemmingen wereldwijd bezocht door Chris Zegers en Co. Meest interessant is het uitgebreide archief met de oude afleveringen.

BNN 3 Op Reis
De website van het reisprogramma van omroep BNN. Voorheen van Llink. Reisverslagen en korte informatie over bestemmingen wereldwijd bezocht door Floortje en Co. Meest interessant is het archief met de oude afleveringen.

Yelp
Online stadsgids met de leukste en beste locaties en bedrijven in talloze steden wereldwijd. Van de leukste barretjes en goede restaurants tot de beste ziekenhuizen en winkels in populaire steden. De tips en suggesties zijn gebaseerd op de meningen van bezoekers en bewoners. Werkt niet met gidsen, maar alles staat online en er is een app i.p.v. een gids. Wereldwijd erg populair.

Take A Trip
Stadsgidsen van meer dan 100 populaire steden wereldwijd. Nederlandstalig, uitgebreid en goed. Ook gratis te downloaden en uit te printen.

Youropi
Stadsgidsen en informatie over meer dan 100 populaire Nederlandse en Europese steden. Nederlandstalig, gratis en goed.

Arrivalguides
Stadsgidsen van meer dan 380 populaire steden wereldwijd. Ook gratis te downloaden en uit te printen. Engelstalig.

WaarBenJijNu
Populair weblog om een reisdagboek bij te houden en zo het thuisfront op de hoogte te houden met reisverhalen, foto's en video's. Veel verhalen van reizigers zijn openbaar en eenvoudig doorzoekbaar op bestemming.

Off Exploring
Blog-site en tool speciaal voor reizigers. Voor het bijhouden en publiceren van een reisdagboek, desgewenst inclusief foto's, video's en kaarten. Een Engelstalige en internationale concurrent van WaarBenJijNu dus. Eenvoudig, goed en mooi. Ook doorzoekbaar voor inspiratie, tips, foto's en reisverhalen van andere reizigers.