Skyscanner
Zeer gebruiksvriendelijke zoekmachine voor vliegtickets. Werkt snel en handig. Wereldwijd actief. Doorzoekt ruim 600 luchtvaartmaatschappijen op 200.000 routes naar 5.000 vliegvelden. Geeft direct weer of er goedkoper kan worden gevlogen door te vliegen op een andere datum of via andere vliegvelden in de buurt.

Google flights
De zoekmachine voor vliegtickets van Google. Zeer gebruiksvriendelijk en compleet.

CheapTickets
Onafhankelijke prijsvergelijker van vliegtarieven van alle luchtvaartmaatschappijen. Goedkoop tickets boeken. Een van de populairste boekingsites in NL. Bookexpress database, dus dezelfde resultaten als Vliegtickets en World Ticket Center.

Tix
Boekingssite voor vliegtickets. Uniek zijn de bijzondere opties, zoals o.a. gewenste beenruimte, milieuvriendelijkheid stiptheid en kwaliteit van de vliegtuigmaatschappij bij de keuze voor een vlucht. Verder een handig overzicht van scherpe aanbiedingen bij zeer flexibele vertrekdata en flexibele bestemmingen, voor de koopjesjagers. Goede prijzen en duidelijke site. Onderdeel van Uniglobe.

KLM
KLM, The Royal Dutch Airline. Met tegenwoordig scherpe instaptarieven, vooral bij vroeg boeken. Naast vliegtickets ook hotels en huurauto's, toegangskaartjes, reserveren van parkeerplaatsen en vervoer tussen luchthaven en stad. Database van iSeatz.

Transavia
De Nederlandse low-cost vliegmaatschappij.

EasyJet
De uitvinder van low-cost vliegen. Bestemmingen in geheel Europa.

Ryanair
Low-cost vluchten door heel Europa. Eigenlijk de enige echte concurrent van EasyJet. Met af en toe geweldige aanbiedingen. Bestemmingen, dagen en vluchttijden niet altijd even gunstig.

TUI fly
De chartermaatschappij van TUI, voorheen genaamd ArkeFly, nu TUI fly. Vliegt vooral op veel toeristische bestemmingen rond de Middellandse Zee, Afrika en de Caribean.

Corendon
Reisbureau met een focus op lage prijzen en een eigen vliegtuigmaatschappij. Aanbod van reizen en vliegtickets naar een beperkt aantal landen, vooral naar populaire, opkomende en betaalbare vakantiebestemmingen rondom de Middellandse Zee, enkele landen in Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Caribische gebied en Azië. Vliegtickets ook los te boeken.

Ticketspy
Nederlandse website die aanbiedingen voor vliegtickets en vakanties verzameld. Bied zelf geen vliegtickets en reizen aan, maar verwijst door naar de aanbieder van de actie.