YouTube
De grootste en populairste videosite ter wereld. Enorm aanbod. Gemakkelijk te doorzoeken, te bekijken en te bewaren. Met een eigen account kan je zelf eenvoudig filmpjes uploaden en delen, kanalen aanmaken, je abonneren op andere kanalen etc. Groot aanbod aan amateurfilmpjes, reclame, muziek en film. Illegale en schadelijke content wordt actief verwijderd.

Zie
Nederlandse You Tube-achtige site voor het delen en bekijken van video's. Tevens de videosite van Nu.nl, met filmpjes over het actuele nieuws. Die content komt onder meer van nieuwsproducenten als ANP en RTL5. De nieuwste filmpjes komen op de hoofdpagina en er wordt geselecteerd op ‘best bekeken’. Kortom: een verzamelplaats van het nieuws in video's en van leuke filmpjes. Van Nu.nl.

Zoomin
Nieuwsinformatiedienst, maar dan volledig via video. Deze dienen vooral om te worden doorgeplaatst naar andere sites zoals MSN, Nieuws.nl, Trouw, De Pers, Belegger.nl etc. Dus alleen een aanrader als je snel wat nieuwsfilmpjes wilt bekijken van vandaag. Er wordt weinig context gegeven en er het is niet mogelijk reacties te plaatsen bij filmpjes, ze te embedden of ze te delen.

Dailymotion
Populaire website om video's te delen, of te bekijken. Wereldwijd. Goed alternatief voor You Tube voor degene die wat anders wil gebruiken.

Vimeo
Creatief videoplatform, als alternatief voor YouTube. Vimeo is selectiever en biedt hogere kwaliteit filmpjes. Het staat geen commerciële en pornografische content toe en is zonder reclame. Ook zijn speelfilms en documentaires op Vimeo te huren in goede kwaliteit. Richt zich echter vooral op het uploaden en delen van eigen filmpjes.

Google Video
Zoekmachine voor video's. Doorzoekt uiteraard You Tube maar ook andere bronnen. Werkt goed en eenvoudig. Je kan na het zoeken op zoektermen verder gaan specificeren op lengte van de video, kwaliteit, wanneer het geupload is en dergelijke. De video’s komen van verschillende bronnen. Makkelijk en zeker een aanvulling op You Tube bij het zoeken naar video's.